dinsdag 24 juni 2008

Birger Maertens voor drie jaar naar Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft de vierde nieuwe aankoop van het seizoen binnen. De Belg Birger Maertens is een contract voor drie seizoenen overeengekomen met de Almelose eredivisionist. De 27-jarige verdediger komt transfervrij over van het Belgische Club Brugge.

Algemeen directeur Nico Jan Hoogma ziet in de Belg een belangrijke aanwinst voor zijn club. "We hebben een zeer ervaren verdediger aan kunnen trekken en daar zijn we enorm blij mee. Birger is een speler met internationale ervaring die weet wat er gevraagd wordt. Hij zal een steunpilaar in de as van het elftal moeten worden" aldus Hoogma op de officiele website van Heracles.

Ook Maertens is blij met zijn nieuwe club, waar hij weer aan spelen toe hoopt te komen. "Het afgelopen seizoen heb ik niet veel gespeeld, het is mooi dat ik bij een Nederlandse club kan gaan voetballen. Ik wil graag plezier beleven aan het voetballen en wil de club graag hogerop helpen" zo laat de kersverse Heraclied weten. Birger Maertens speelde in de afgelopen zeven seizoen 162 competitiewedstrijden voor Club Brugge. Daarnaast speelde hij vijftien keer namens 'Club' in de Champions League. De 25-jarige Belg kwam één keer uit voor de Rode Duivels.

Geen opmerkingen:

Blogarchief